Llengües

 

Joel Moreno Codinachs

guitarrista - compositor

 Joel Moreno Codinachs Quintet

 

Quintet format originàriament a Barcelona el 2006 on el guitarrista català Joel Moreno Codinachs desenvolupa les seves composicions.

 

 

 

Songs for Midnight Dancers, el nou projecte de JMC Quintet

 

JMC Quintet ja té a punt “Songs for Midnight Dancers”, el nou projecte del guitarrista barceloní. Basat en unes composicions que tenen com a punt de partida la pulsació, la dansa, el groove, aquest grup investiga les possibilitats que el jazz, amb les voltes que ha donat com a llenguatge, però també com a art improvisat, pot oferir a la música en la seva vessant més bàsica, la més sentida amb el cos: la capacitat de provocar el moviment dins de l'oient.

 

Amb picades d’ull al rock, l’univers llatí o el blues, la música de JMC Quintet és també la música dels seus components, reputats improvisadors de l’escena de Barcelona i grans personalitats artístiques que aporten, cada un d’ells, una part imprescindibles en aquesta formació.

 

 

JMC Quintet – Songs for Midnight Dancers

Joel Moreno Codinachs, guitarra

Jordi Santanach, saxo tenor

Alejandro di Costanzo, piano

Oriol Roca, contrabaix

Santi Colomer, bateria

 

 

 

 

Aquí podeu veure vídeos de “Songs for Midnight Dancers” de JMC Quintet. Aquests clips van ser enregistrats en viu en un concert a la Sala Fènix de Barcelona el 20 de juliol de 2015:

 

 

    

 

 

    

 

 

 

 

Emergexit

 

L’any 2007 en Joel viatja a Nova York i torna a Barcelona dos anys més tard amb el disc “Emergexit” sota el braç, un recull musical de les experiències que viu en aquesta ciutat. Disc qualificat de tan ben construït com sorprenent, de melodies líriques i preciosistes, aconsegueix mantenir la tensió amb el risc i l’atenció amb el seu lirisme. Les peces que componen el treball són un dolç equilibri entre composició i improvisació.

 

"Emergexit" està gravat als estudis Systems Two de Brooklyn amb:

 

Joel Moreno Codinachs, guitarra

Jason Arce, saxo tenor i soprano

Itai Kriss, flauta

Wei Xiang Tan, piano

Clay Shcaub, contrabaix

Nick Anderson, bateria

 

El setembre de 2010 el disc “Emergexit” surt al mercat editat per la discogràca “Errabal” i en Joel reprèn l’activitat amb el seu quintet a Barcelona acompanyat de Jordi Santanach al saxo, Martí Ventura al piano, Pere Loewe al contrabaix i Oriol Roca a la

bateria.

 

Joel Moreno Quintet ha tocat al Casino de Granollers dins del Cicle de Jazz, Jamboree de Barcelona, Certamen de Jazz de Palma de Mallorca, Mas Sorrer dins del Festival de Jazz de Gualta entre altres. El tema “Octoblues” del disc “Emergexit” és seleccionat per al disc recopilatori “Jazz from Catalonia 2011” editat per Catalan! Arts    de L’ICIC.

 

 

 

Follow Joel Moreno Codinachs on: